Chrupiące piłeczki

Dorośli zazwyczaj wybierają dania według preferencji swoich kubków smakowych, emocji lub zapachu. Dzieci natomiast kierują się głównie oczami i jeśli nie podoba im się wygląd danej potrawy, to prawdopodobnie jej nie tkną. Dodatkowo wiemy z doświadczenia, że maluchy nie przejmują się tym, że coś jest dla nich dobre, bo dzięki temu będą silne, zdrowe i duże. To, co jest dla nich najważniejsze to wygląd potrawy.

CO JEST POTRZEBNE:
  • 8 łyżek masła orzechowego
  • 1,5 łyżki miodu, syropu klonowego lub syropu z agawy
  • 1,5 szklanki ryżu preparowanego

Do dużej miski dodajemy masło orzechowe i miód. Jeśli miód nie jest płynny, najlepiej delikatnie go podgrzać. Miksujemy robotem kuchennym na wolnych obrotach lub dokładnie mieszamy łyżką. Dodajemy suche składniki i dobrze je mieszamy. Moczymy ręce w zimnej wodzie i formujemy niewielkiej wielkości piłeczki. Kulki wkładamy na godzinę do lodówki.

 

Smacznego!